TOUGH VIKING kisaraporttia :)

ALUNPERIN JULKAISTU 8.9.2015

Huhheijaa, nyt on luultavasti tämän vuoden rankin rutistus takana eli Tough Viking kilpailut käytynä. Ne, joille kisa ei ole tuttu, tässä vähän infoa Tough Viking kilpailun nettisivuilta lainattuna:

Tough Viking on suurin Pohjoismaissa järjestettävä esteratakilpailu. Se koostuu rankoista, märistä ja haastavista kilometreistä sekä brutaaleista esteistä, jotka haastavat kilpailijat äärimmilleen. Esteet koostuvat mm. vedestä, jäästä, sähköstä, piikkilangasta, mudasta, monkey baareista ja amerikkalaisista jalkapalloilijoista.

Kisa järjestettiin siis lauantaina Kaisaniemessä Helsingissä. Sää oli kisapäivänä hyvin vaihteleva, ennen kisaa tuli vettä kuin aisaa ja kisan aikana pääasiassa tihkusadetta, mikä ei haitannut menoa lainkaan. Oikeastaan päinvastoin, koska sateisella säällä juostessa happea riittää eikä tule liian kuuma. Lähdimme matkaan parin työkaverin ja viime hetkellä joukkueeseen hypänneen miehekkeeni kanssa.

Team Hapettajat heti kisan jälkeen, suoraan jäävesialtaasta hypänneenä 😀 Allekirjoittanut oli melko kujalla tässä vaiheessa.

Ensimmäinen nilkka muljahti toisella esteellä, mutta niin vaan joukkueemme sisupussi (kuvassa toinen vasemmalta) päästeli maaliin sellaista vauhtia että nuoremmat jouduttiin aika lailla puuskuttamaan että pysyttiin perässä. Ei tuo juokseminen oikein ole lähivuosina ollut meikäläisen sydäntä lähellä 😀 Yhdet Vauhtisammakon järjestämät juoksutreenit tuli käytyä ennen kisaa ja koko kesän aikana lisäksi olen juossut noin 4-5 lenkkiä, viitisen kilometriä kerrallaan. En IKINÄ ennen ole juossut 12 kilometriä päivän aikana, joten olin aika tyytyväinen siihen että pääsin maaliin saakka elävänä. Toki matkan varrella pysähdeltiin kun oli ne vaatimattomat 21 estettä matkan varrella.

No mites ne esteet sitten? No yllättävän hyvin! Ensimmäisen kerran tuli turpaan (=korville) heti lähdössä amerikkalaista jalkapalloa pelaavalta herrasmieheltä. Olisiko ollut kolmas este, jossa sitten otettiin heti luulot pois ainakin vesikammoiselta, kun kylmässä merivedessä piti sukeltaa kolmen tynnyrin ali. Tulipahan heitettyä talviturkki, samalla suurinpiirtein hyperventiloin tajun kankaalle ja löin pääni tynnyriin kun panikoin sukeltaessa. Juokseminen tuntui melko helvetilliselle tuon paniikkipulahduksen jälkeen, mutta seuraavat vesiesteet ei sitten tuntuneet enää pahalle, kun koko matkan oli juoksennellut märissä vaatteissa. Ihan sellainen vinkki vitonen jos aiotte joskus osallistua johonkin vastaavaan juoksutapahtumaan, että teknistä materiaalia olevat vaatteet on ihan MUST. Dry fit tai jotain muuta vastaavaa, muuten on luultavasti melko kakkamainen juosta.

Before and after #nomakeup #wetlook

Kaikista esteistä en olisi mitenkään selvinnyt yksinään, mutta mahtavien joukkuekavereiden avustuksella jäi vain kaksi estettä välistä. Toinen oli Budweiser rampage, eli korkea ramppi joka olisi pitänyt päästä juoksulla ylös – not happening. Toinen mahdoton tehtävä oli Rope climb, eli köyttä pitkin olisi ollut tarkoitus kiivetä ylös. Juu ei. Nämä molemmat esteet jäivät aika monelta muultakin suorittamatta, varsinkin kun ne olivat märkiä ja liukkaita. Burpeita tekemällä onneksi pääsi kisassa etenemään, vaikka se se vasta raskasta hommaa onkin. 19 estettä kuitenkin tuli suoritettua ja siihen olen enemmän kuin tyytyväinen!

Loppumatkasta vaivasi väsymyksen lisäksi jäätävä nälkä. Aikaa kuitenkin kului 2,5 tuntia  ja matkan varrella tarjolla oli vain vettä juotavaksi. Aikaa olisi melko helposti saanut kirittyä paljonkin, mutta seuraavalla kerralla sitten ehkä paremmalla onnella – ja juoksukunnolla 😀 Kisan jälkeen saadut Sportyfeel patukat hujahti vauhdilla ääntä kohden ja ruoka maistui, kun päästiin kuivissa vaatteissa ruokapöydän ääreen.

Kisan jälkeen fiilikset oli huikeat ja ensi vuonna on ehdottomasti päästävä uudelleen. Vauhtisammakon juoksukoulu alkaisi syyskuun lopulla Helsingissä ja sinne yritän ihan tosissani päästä, että saisin sen juoksunkin kulkemaan – pientä motivaatio-ongelmaa ilmassa sen suhteen. Onneksi jonkun aikaa vaivanneet vatsavaivat alkaa olla selätetty ja pääsee taas kunnolla salitreeneihinkin kiinni 🙂 Onneksi (ja suureksi ihmetykseksi) lihakset ei kipeytyneet Tough Viking – kisasta, joten pääsin eilen jalkajumpalle. Nyt mennään sitten pingviinikävelyllä pari päivää.

Seuraavalla kertaa voisin kirjoitella vähän aurinkoisesta Roomasta, jossa vietin reilu viikko sitten neljä päivää 🙂 Ennen Roomaan lähtöä pääsin muuten Antti Holma Shown kuvauksiin kaverin kanssa, olihan muuten mielettömän hauskaa! Show alkaa torstaina 17.9. klo 21 MTV3 -kanavalta, minä ainakin aion olla ruudun edessä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s