En ole pitkään aikaan harrastanut proteiinileivontaa, mutta tänään iski inspiraatio ja pyöräytin pikasesti muutaman proteiinibrownien. Pohjana käytin Alfa-proteiinipatukoita, joista löydät lisätietoa täältä 🙂 Nämä browniet sopivat hyvin vaikkapa välipalaksi korkean proteiinipitoisuutensa ansiosta. Alfa-patukoita löytyy kolmessa eri maussa: Mint Chocolate, Cookie Dough ja Chunky Cafe Mocha. Oma suosikkini on Cookie Dough, tosin kaikki nuo maistuvat hyvälle. Alfalla on myös enemmän naisille suunnattu ”pikkusisko” Delight, joka sopii niin välipalaksi kuin leivontaan. Olen aiemmin käyttänyt vain Questbareja tehdessäni patukoista keksejä tai vaikkapa piirakkapohjia, mutta nämä patukat soveltuvat vähintään yhtä hyvin leipomishommiin. Täältä löydät lisää ihania Alfa- ja Delight-reseptejä.
POHJA:
2 kpl Alfa Mint Chocolate -patukoita
TÄYTE:
- 1 mitallinen suklaanmakuista proteiinijauhetta
- 0.7 dl mantelijauhoa (itse käytin maamantelijauhoa)
- 1 rkl raakakaakaojauhoa
- 1 rkl intiaanisokeria/kookossokeria
- 1 tl psylliumia
- 2 kananmunaa
- 2 rkl mantelimaitoa
- 1 rkl maapähkinävoita
- (pari tippaa karamelliesanssia)
Paloittele proteiinipatukat lautaselle ja mikrota noin 35 sekuntia, kannattaa välillä tarkistaa tilanne koska mikroissa on niin paljon eroja. Kun patukat ovat pehmenneet, painele ne pohjaksi vuoan pohjalle. Itse käytin kapeaa silikonista leipävuokaa, jonka voitelin kevyesti kookosöljyllä.
Sekoita täytteen kuivat aineet kulhossa ja lisää sekaan märät ainekset. Sekoita kunnolla ja kaada pohjan päälle vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Paloittelin valmiit browniet vähän jäähtyneenä kuudeksi palaksi. Näiden kaveriksi sopisi vaikkapa pakastetusta banaanista tehty raakajäätelö. Mistä tulikin mieleeni, että söin toissa viikonlopun Fitness Expossa parasta raakajäätelöä IKINÄ Pure HEROn pisteellä. Turkulaisten lisäksi nyt myös helsinkiläiset saavat herkutella Pure HEROn raakaherkuilla Aleksanterinkadun Paulig Kulmassa 🙂
Mukavaa alkanutta viikkoa 🙂