Kehonhuoltohommia ja kirja-arvonta

Tämä syksy on ollut henkisesti melko raskasta aikaa. Hermojen kiristyessä kiristyy myös niska-hartiaseutu ja päänsäryt vaivaavat harva se päivä. Minulla on ollut ala-asteikäisestä saakka niska-hartiaseudun kipuja sekä alaselkäsärkyjä ja fysioterapeutille taisin mennä ensimmäistä kertaa 11-vuotiaana jumiutuneiden niskojeni vuoksi. Lavatkin pitävät sellaista rutinaa, että herkemmällä heikottaa kuunnella. Tämän vuoden puolella lihashuolto on jäänyt aivan liian vähäiseksi, vaikka tiedän että kehoni vaatii paljon huoltoa pysyäkseen kivuttomana. Onneksi mieheni kyllästyi kuuntelemaan kitinääni ja passitti minut Osteo-studiolle Antti Käkösen käsittelyyn. Olen käynyt jos jonkinlaisella ammattilaisella viimeisen 15 vuoden aikana. On ollut fysioterapeuttia, perinteistä hierojaa, kalevalaista jäsenkorjausta, osteopaattia ja kiropraktikkoa. Mikäli etsit pääkaupunkiseudulta jotain edellämainituista, tässä omat suositukseni:

 • Tuki- ja liikuntaelinongelmat ja yleisterveyden parantaminen: Helsinki Kiropraktiikka, jossa Kristian Ekström tekee taikojaan Runeberginkadulla Helsingissä
 • Erittäin kohtuuhintaista ja pätevää hierontaa: Urheiluhieroja Kiias Toimii pääkaupunkiseudun parhaan kuntosalin PowerFitin tiloissa Vantaalla (jossa muuten itsekin treenaan)
 • Jo yllämainittu Osteo-studio, jossa Antti Käkönen yhdistelee ”parhaita paloja niin klassisesta hieronnasta, urheiluhieronnasta, mobilisoivista tekniikoista kuin osteopaattisista pehmytkudostekniikoista”. Suosittelen lämpimästi 🙂 Toimii City Gymin tiloissa Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien lähettyvillä.

Kehonhuoltoa olisi tuollaisten käsittelyjen lisäksi tehtävä omatoimisesti, eikä se perinteinen venyttely välttämättä ole paras keino jumitusten ehkäisyssä. Hyvä liikkuvuus ja vetreät lihakset suojaavat urheiluvammoilta ja parantavat treenitehoja sekä yleistä vireystilaa. Hyviä vinkkejä mobilisointiin saa ainakin yllä mainituilta ammattilaisilta ja internet tarjoaa jos jonkinlaista kanavaa kehonhuoltohommiin. Itse olen lueskellut Prime Movementin kehonhuolto- ja liikkuvuusoppaita ja saanut sieltä paljon hyviä vinkkejä. Jos kaipaa ohjattua kehonhuoltoa kotioloissa, voin lämpimästä suositella Yogaia -palvelua, josta tunteja löytyy vähän joka lähtöön kaikentasoisille liikkujille. Yogaia ei ole siis pelkästään joogaajille, vaan sieltä löytyy putkirullausta, pilatesta, kahvakuulaa, rentoutusharjoituksia, core-treenejä ja vaikka mitä. Vuoden mittainen jäsenyys maksaa vain 9.99 euroa kuussa, joten hintakaan ei päätä huimaa 🙂

Foamroller.fi* on erikoistunut nimensä mukaan putkirullaukseen. Nettisivuilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa erilaisista foamrollereista ja firma järjestää myös koulutuksia fasciaan ja rullaukseen liittyen. Nettisivuilta löytyy myös linkit ilmaisen kehonhuolto-ohjelman sekä pikaoppaan tilaamiseen. Tässä vielä muutama oma suosikkini foamroller.fi* -sivustolta:

Nyt heitän kysymyksen ilmaan arvonnan kera! Miten sinä huollat kehoasi vai unohtuuko huoltotoimet kokonaan? Vastaa tämän kirjoituksen kommenttiboksiin ja osallistut arvontaa, jossa voit voittaa Kristian Ekströmin Simply Well – neljä askelta terveyteen -kirjan 🙂 Arvonta suoritetaan viikon päästä eli 6.11. Kirja sisältää osiot liike, mieli, ravinto sekä lepo ja siinä on 32 tehtävää näihin aihepiireihin liittyen.

img_5771

8 thoughts on “Kehonhuoltohommia ja kirja-arvonta

  1. Venyttelen, ajoittain teen joogaliikkeitä ja kotijumppaa. Mutta on vähän jäänyt syksynä vähemmälle, koska on ollut tosi väsy ja kipeä. 😯 koitan alkaa taas alusta. Vinkkejä kaipaan todella!!

   Tykkää

   1. Hei Henna😊 Arpaonni suosi tällä kertaa kaimaa! Laitatko minulle yhteystietosi esimerkiksi Hennallaan Facebook-sivun kautta tai täältä blogistani About me -sivulta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta😊

    Tykkää

 1. No eipä tuu huollettua oikeastaan mitenkään tällä hetkellä…aina vaan suunnittelee aloittamista, mutta silti se jää.. ihme että pysynyt paikat vielä näinkin ehjänä treenatessa sen 4 kertaa viikossa salilla 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s