Tein pari viikkoa sitten pitkästä aikaa raakakakkua. Valmistin sen perinteiseen tyyliin heitellen tehosekoittimeen aineksia ja maistellen, milloin maku olisi kohdallaan. Jos ei tykkää mustaherukoiden kirpeydestä, kakkuun voi toki käyttää mitä marjoja haluaa. Itse tykkäsin kovasti tästä makean ja kirpeän yhdistelmästä 🙂
POHJA:
- 5 taatelia kivet poistettuna
- 1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 1 dl kaurahiutaleita
- ripaus suolaa
- 1 rkl tuoremantelimaitoa
Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa, jätä koostumus vähän karkeaksi. Painele massa pienen irtopohjavuoan pohjalle (muista leivinpaperi alle) ja laita pakastimeen täyteen valmistuksen ajaksi.
TÄYTE:
- 4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 1 dl sulaa neitsytkookosöljyä
- 2 dl jääkaappikylmää täysrasvaista kookosmaitoa (käytä jähmettynyt osa)
- 1 limen mehu
- 3/4 dl kookossokeria
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- vaniljajauhetta
Sekoita ainekset tehosekoittimessa sileäksi massaksi. Itse pyöritin ensin cashewpähkinöitä melko kauan, jotta sain niistä mahdollisimman sileää. Sen jälkeen lisäsin sekaan muut aineet, viimeisenä sula kookosöljy. Jaa täyte kahteen osaan. Ota vuoka pakastimesta, ripottele pohjan päälle mustaherukoita ja levitä puolet täytteestä mustaherukoiden päälle. Laita vuoka takaisin pakastimeen ja sekoita tehosekoittimessa loppuun täytemassaan reilu kourallinen mustaherukoita ja pari isoa ruokalusikallista raakakaakaojauhetta. Maistele ja lisää tarvittaessa haluamaasi makeutusta ja/tai raakakaakaojauhetta. Levitä vielä tämä massa edellisten kerrosten päälle vuokaan ja anna kakun jähmettyä pakastimessa ainakin pari tuntia. Malttamattomat alkavat maistella heti kun kakku jähmettyy tarpeeksi, fiksut antavat kakun olla jääkaapissa seuraavaan päivään jolloin kakku on kerennyt kunnolla tekeytyä.