Meksikolainen guacamole – The real deal

Jos et ole ensimmäistä kertaa blogissani vierailulla, saatat huomata tässä jotain uutta. Samat vanhat jutut, mutta uusi ulkonäkö. Edellinen päivitys blogin ulkonäköön taisi tulla tehtyä viime vuoden lopulla, joten oli kai se aikakin. Vielä se on vähän työnalla, mutta jospa se kelpaisi 🙂

Juttuideoita tulvahtelee ajoittain mieleen ja aloitettuja luonnostekstejä on tallessa useampia, mutta jostain syystä en saa mitään julkaistua. Päätin sivuuttaa julkaisukammoni aloittamalla jostain helposta, joten reseptiblogia pukkaa. Olen nyt syksyn aikana innostunut kotitekoisesta guacamolesta, koska Suomesta on aivan mahdotonta löytää kaupanhyllyltä syötävää guacamolea. Jos vihreä mössö sisältää muutaman hassun prosentin avokadoa, en halua oikeastaan edes tietää, mitä se loppu on. Ja kun guacamolen nyt kuitenkin on tarkoitus olla avokadosta tehtyä kastiketta/dippiä, niin pari prosenttia avokadoa sisältävä oksennus lasipurkissa ei juurikaan houkuttele.

img_4996

Ameriiikassahan kaikki on paremmin. Palasin juuri syyskuun alussa Floridasta honeymoonilta ja söin siellä elämäni parasta meksikolaista ruokaa: itsetehtyjä nachoja, guacamolea ja maissitortilloja (kuvatodisteita ylä- ja alapuolella). Kirjoittelen joskus tuosta reissusta lisää, mutta jos matkustat Fort Myers Beachille (joka muuten on aivan ihana paikka), niin suosittelen testaamaan The Charros Brothers -nimisen mestan. Henkilökunta oli ystävällistä ja ruoka taivaallista, plus että lähes kaiken sai tilattua gluteenittomana 🙂 Tiedustelimme tarjoilijalta guacamolen reseptiä ja se olikin hyvin samankaltainen, mitä olin käyttänyt kotona ennen reissua. Heillä ei kuitenkaan laitettu jalapenoa guacamolen sekaan, vaan se tuli erillisinä siivuina, sillä kaikki eivät pidä sen tulisuudesta. Myös tuore korianteri oli minulle uusi tuttavuus, mutta se tulikin sitten jäädäkseen. Tässäpä tulee reseptiä the way I like it 🙂

img_4998


GUACAMOLE

3 kypsää avokadoa

1 sipuli

1 tomaatti

1 tuore jalapeno

1/2 lime

pieni kourallinen tuoretta korianteria

1/2-1 tl suolaa

Muussaa avokadot mössöksi esimerkiksi puuhaarukalla. Mössön ei tarvitse olla täysin sileää. Pilko sipuli, tomaatti ja jalapeno pieniksi kuutioiksi, hienonna korianteri. Lisää rehut avokadomössön sekaan ja sekoita kunnolla. Purista puolikkaasta limestä noin puolet mehusta (itse vedän kyllä aika summassa, sellainen semikova puristus) joukkoon ja lisää lopuksi maun mukaan suolaa. Sitten ei muuta kuin ääntä kohti tai jääkaappiin tekeytymään, ihan kummin haluat. Monesti guacamole on ollut seuraavana päivänä parempaa, kun se on saanut rauhassa maustua.

img_5023-tile

Jätä kommentti